Vaikuttaako korona ullakkoasunnon ostamiseen?

huhti 3, 2020

Jokainen uuden asunnon ostoa suunnitteleva miettii tällä hetkellä, miten korona vaikuttaa asunnon ostamiseen ja sen valmistumisaikatauluun. Rakentajat ympäri Suomen pohtivat samaa ja tekevät koko ajan varotoimenpiteitä tilanteesta selviämiseen. Säästöpankin mielestä nyt on kuitenkin hyvä aika ostaa asunto – vaihtoehtoja on hyvin tarjolla ja nyt on lisäksi hyvin aikaa tutustua asuntoihin ilman ruuhkia.

Koronaviruskriisi on laittanut monet tekemisen tavat kokonaan uusiksi. Niin on myös rakennustyömailla. Yleinen varovaisuus on lisääntynyt, jotta tartunnoilta vältyttäisiin. Työntekijäryhmiä on esimerkiksi erotettu toisistaan ja työn tekemistä on porrastettu kohtaamisten vähentämiseksi. Työnjohtoa ja neuvotteluja on siirretty verkkoon ja etäpalavereihin

Kirjoittaa Rakennuslehden päätoimittaja Tapio Kivistö (Rakennuslehti 3.4.2020)

Näitä koronan aiheuttamia ja uusiksi mietittyjä toimintatapoja noudatetaan myös Kaisaniemen ullakkotyömaalla. Rakennamme edelleen 5-7 päivää viikossa, kuitenkin kaikkia ylimääräisiä kohtaamisia välttäen. Rakentajia on ohjeistettu noudattamaan hygieniaan ja turvaetäisyyksiin liittyviä määräyksiä ja sosiaalitilojen käyttöä on porrastettu. Myös kyseisten tilojen siivousta ja desinfiointia on tehostettu merkittävästi. Työmaakokoukset pyörivät tällä hetkellä jo totutusti verkossa ja tarvittavat suunnittelijoiden työmaakierrokset hoidetaan aina yksitellen. Toisin sanoen työmaatoimintamme pyörii normaalisti – ainoa mikä on muuttunut, on arkiset toimintatavat ja kohtaamiset verkossa.

Korkea kotimaisuusaste varmistaa ullakkoasuntojen valmistumisen aikataulussaan

Moni asuntorakentaja on tottunut parantamaan kilpailukykyään lisäämällä kansainvälisiä materiaalihankintoja. Koronavirus kuitenkin osoitti tämän toimintatavan haavoittuvuuden, kun rajat laitettiin kiinni. Nyt useat toimijat joutuvat miettimään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Ullakkorakentamisessa olemme aina pitäneet mahdollisimman korkeaa kotimaisuusastetta, jonka ansiosta materiaalien saatavuudessa ei ole ainakaan toistaiseksi ollut haasteita. Näin olemme pystyneet varmistamaan, että työmaa etenee sovitussa aikataulussa tilanteesta huolimatta.

Kaisaniemen ullakkoasuntojen sisustukseen voi vielä vaikuttaa

Kaisaniemenkadun ullakkoasunnot valmistuvat suunnitellusti alkusyksystä (9/2020) ja pystymme edelleen tarjoamaan asunnon ostajalle mahdollisuuden vaikuttaa asunnon sisustukseen, materiaaleihin ja kalustukseen. Uusia ullakkoasuntoja ei ole normaalitilanteessakaan fyysisesti olemassa, joten sisustusvalinnat tehdään sekä 3D-kuvien että sisustusarkkitehtiemme avulla. Tarjoamme jokaiselle asunnon ostajalle 20 tuntia sisustusarkkitehtimme aikaa ja nyt ylimääräisten kohtaamisten välttämiseksi sisustusarkkitehdin tapaamiset on pystytty järjestämään normaalisti verkkotapaamisina.

Asuntoesittelyt pystytään järjestämään yksityisinä 

Kaisaniemen ullakkoasunnot myydään ennakkomarkkinointina, joten asuntoesittelyihin ja niihin liittyviin työmaavierailuihin on tehty erikoisjärjestelyitä. Ullakkoasuntojamme on vielä kolme vapaana ja asuntojen esittelyt järjestetään yksityisnäyttöinä. Rakentamisen jatkuvuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi järjestämme esittelyt sellaisina ajankohtina, kun rakentajat eivät ole paikalla. Uuden ullakkoasunnon osto on siis edelleen turvallista ja sen valmistumiseen ajallaan voi luottaa. 

Voit sopia oman esittelyaikasi Kaisaniemenkadun ullakkoasunnoille p. 050 2311 tai mika.hautala@luxusm2.fi

Tutustu myynnissä oleviin asuntoihin

Lahjoitamme jokaisesta myydystä asunnosta 5000€ Helsingin yliopistolle COVID-19 -taudin diagnostiikan ja lääkehoitojen kehittämiseen.

Tekstin lähteet:

  • Rakennuslehti 3.4.2020
  • https://www.saastopankki.fi/fi-fi/sp-koti/korona-sp-koti

Haluatko keskustella aiheesta tarkemmin?

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.

Myynnissä oleviin asuntoihin liittyvissä asioissa voit myös soittaa suoraan:
Mika Hautala p. 050 2311

 

12 + 9 =

Täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen tiedot hyväksyt sivuston käyttöehtojen mukaisen henkilötietojen tallentamisen ja käytön.

Tietosuojaseloste ja verkkopalvelun käyttöehdot